HoofddorpNexusKantoor
Nexus
Doelstellingen
In samenwerking met Nexus Real Estate en Square Four transformeert Graziosi Progetti een doorsnee kantoorgebouw in Hooddorp tot een unieke kantooromgeving. De symmetrie, horizontale belijning en ruimtelijkheid van de entree van het gebouw refereren naar de Art Deco tijd. Door deze kenmerken te benadrukken, een pergola en een groot logo, geïnspireerd op filmlogo’s uit de jaren 20, toe te voegen, wordt er eenheid gecreëerd tussen de afzonderlijke gebouwen.
Oplossing
De referentie naar de Art Deco tijd is ook toegepast op de gemeenschappelijke ruimtes in het gebouw. In de entreehal is openheid gecreëerd door de dichte borstweringen te vervangen door glazen balustrades. Vervolgens zijn er bronzen prismavormen aan de verdiepingsvloer gemonteerd en is de verticaliteit van de hal benadrukt door gebruik van witte en zwarte marmerlook afwerkingen. Door licht in het plafond toe te voegen krijgt de entreehal een open en luxueuze uitstraling. Bij binnenkomt is de nieuwe bar direct zichtbaar aan het einde van gang. Deze visuele connectie maakt de bar de ultieme plek om klanten te ontvangen. Het centrale bar element verdeelt de ruimte in een lounge deel voor het verwelkomen van klanten en een restauratief deel voor informele vergaderingen. Tegelijkertijd is met de plaatsing van de bar een connectie gemaakt met het bestaande terras, welke nu makkelijk bediend kan worden. Op het terras zelf is een intieme sfeer gecreëerd door het gebruik van houten lamellen, planten en verschillende zithoeken.

Let us inspire your business

Get in touch with us here. Let us easily call you back or you can send a message, we will get back to you soon.

Let us call you

Mail us directly