HoornwijkHoornwijk MonumentKantoor
Hoornwijk Monument
Doelstellingen
Het rijksmonument Hoornwijk werd na een vernietigende brand in de jaren tachtig respectvol gerenoveerd. Indertijd was er alleen budget voor de restauratie van het exterieur. Daarom werd het gebouw uitsluitend gebruikt als kantoorruimte. Decennia na de brand vroeg de nieuwe eigenaar ons om het historische interieur weer tot leven te brengen.
"The restoring architect told us we were right."
Nina Graziosi, Interiorarchitect at Graziosi Progetti
Oplossing
Terwijl we het gebouw aan het bestuderen waren, viel ons iets op: de symmetrie ontbrak. Alsof er een hele gebouwvleugel ontbrak. De restauratiearchitect bevestigde ons vermoeden: oorspronkelijk had het gebouw aan beide zijden een vleugel. De nieuwe eigenaar besloot om de balans te herstellen en gaf opdracht om de missende vleugel aan te bouwen. In het bestaande pand werd het interieur volledig kaal gemaakt en opnieuw gestoffeerd - geïnspireerd op de architectuur van het monument. De houten lambrisering kwam terug, er werden openhaarden geplaatst. We gebruikten typisch Engels behang, legden parketvloeren in een Frans patroon, creëerden wandkleden van Etro stoffen en maakten hier en daar een stilistisch “foutje” door bijvoorbeeld fauteuils in hoogglanslak te plaatsen. Wie zegt dat een monument geen gevoel voor humor mag hebben? Het monument herwon zijn grandeur en kreeg zelfs de Monumentenprijs van de gemeente Rijswijk.

Let us inspire your business

Get in touch with us here. Let us easily call you back or you can send a message, we will get back to you soon.

Let us call you

Mail us directly